Ziarah Kelantan, Awie ajak tegak ‘syiar Islam’

Penyanyi rock Awie atau Datuk Ahmad Azhar Othman menyertai program kebajikan yang dianjurkan kerajaan negeri Kelantan baru-baru ini. Dalam kunjungan itu Awie juga mengadakan konsert hujung minggu di Stadium Muhammad IV, Kota Bharu dan kunjungan ke beberapa sekolah tahfiz.

Menurut laporan Harakahdaily yang dipetik Free Malaysia Today, Awie berkesempatan mengajak orang ramai “menegakkan syiar Islam”.

“Kita akan bersama-sama untuk mengembali, menyemarakkan semula dan menegakkan semula apa yang kita laungkan mengenai syiar Islam.

“Kita tidak akan selama-lamanya menongkat langit dan rasa beruntung juga kita berkawan dengan orang-orang yang baik,” katanya pada program berkenaan yang turut dihadiri exco Kerajaan Tempatan, Perumahan, Belia dan Sukan, Datuk Abdul Fattah Mahmood dan Adun Meranti, Nusuruddin Daud.

Awie terlibat mewakili kelab motosikal Wings Motor Gangs Society (WMGS), dalam program yang dimuatkan sempena Kelantan International Bike Week 2017 yang berakhir Sabtu lalu.

Dalam kunjungan ke Maahad Tahfiz Darul Ulum di Kampung Meranti, Pasir Mas, Awie meluahkan kegembiraan dengan kelainan daripada pertunjukan nasyid yang biasa dipersembahkan pelajar sekolah tahfiz.

“Dalam banyak maahad tahfiz yang kita pergi, tiada persembahan dikir barat cuma ada nasyid. Syabas kepada Maahad Tahfiz Darul Ulum Meranti,” katanya.

Artikel Berkaitan

Apa Kata Anda

One thought on “Ziarah Kelantan, Awie ajak tegak ‘syiar Islam’

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *