SHARE

Kali ini Zaid Ibrahim menjadi sasaran Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah yang menghalau bekas Menteri itu pulang ke Kelantan.

“Dia duduk di Selangor, baliklah Kelantan kalau tak setuju, buat rumah besar-besar dan tolong rakyat Kelantan. Jangan cari rezeki di Selangor,” kata Sultan Sharafuddin Idris Shah dipetik Free Malaysia Today melalui wawancara bersama Utusan Malaysia.

Menurutnya, Zaid sengaja memutar belit kenyataannya mengkritik Dr Mahathir.

“Saya minta Zaid Ibrahim baca dengan teliti ke­nyataan saya dan dapatkan fakta yang betul sebelum buka mulut,” tambahnya merujuk komen Zaid di Twitter.

Melalui kiriman Twitter tiga hari lalu, Zaid berkata Sultan Selangor “seharusnya lebih berhati-hati dengan kata-katanya”.

“Tidak ada sesiapa yang kebal apabila negara terbakar,” kata Zaid.

Zaid merujuk kepada kecaman Sultan Selangor terhadap Dr Mahathir dengan menyifatkannya pemimpin dengan “sifat inferiority complex” serta “diselubungi perasaan kebencian”.

Artikel Berkaitan

2 KOMEN

 1. Mamat bodoh ini tapi perasan cerdik dan bagus ini membawa misi dan agenda Dapigs sekian lama memendam rasa untuk merealisasi konsep Malaysian-Malaysian di Negara ini.

  Mamat bodoh dijadikan barua dan dajal oleh Dapigs untuk menerbitkan bibit-bibit kebencian demi melaksanakan dapigs itu,antara agenda Dapigs ialah:-

  1.Menghapuskan institusi beraja dan mengantikan dengan Negara republik
  2.Menghapuskan hak keistimewaan bumiputera dan orang melayu
  3.Menyamaratakan kedudukan semua agama disisi undang-undang
  4.Mengalakkan cara hidup dan budaya sekular dan liberal dengan membenarkan arak,judi,zina serta rumah persundalan dan hiburan keterlaluan dilaksanakan secara bebas dan berleluasa.
  5.Meminda undang-undang yang memboleh meritokrasi dilaksanakan iaitu dimana siapa mempunyai kekuatan percapaian akedemik dan ekonomi akan menguasai segalanya,manakala yang lemah dan miskin akan terus ketinggalan dan tersisih dalam arus pembangunan

  Adakah kita patut bersimpati dan menyokong mamat bodoh-sombong ini…inilah manusia melayu umpama kacang lupakan kulit yang lahir di negeri dikatakan Serambi Mekah tapi dari cakap-cakapnya jelas memperlekehkan islam dan hukumnya…Bila berkedudukan dan berkemampuan sikit maka sikap dan perangai juga berubah…Dimana iman sebagai orang islam?,Dimana adab sopan sebagai orang melayu beradab?….semuanya berubah bila duduk sekandang dengan dirty,ugly and greedy animals

 2. Ramai malas nak komen .Silap-silap kang, ‘masuk dalam’.
  Jadi, semuanya diam je dalam bab ni.
  Kita susah, takda siapa yang kisah, kan.
  Cuma seorang mamak karla je yang amik peduli.

BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here