SHARE

Lee_Chong_Wei_OnexoxSalam semua… Ini bukan untuk pengguna data mobil gila-gila ekstrem!!

Ada pengguna internet yang begitu seronok dan bergaya kerana jumlah data yang dilanggan ‘banyak’ (bayaran tentu lebih) tapi hanya menggunakan sebahagian atau sedikit sahaja. Membayar lebih namun tak memadai dengan penggunaan.

Juga ramai pengguna yang mempunyai wifi di rumah dan di tempat kerja tapi simnya yang membuatkannya terpaksa melanggan data dengan lebih besar. Ada yang melanggan harian RM3 sehari. Bagaimana kalau kita menjadi pengguna yang lebih bijak!!

Jadi bagaimana kalau tuan-puan melanggan data yang sesuai dengan penggunaan tuan-puan. Sim yang tak memaksa untuk melanggan jumlah tertentu. Contohnya kalau tuan-puan guna 500MB sebulan jadi langganlah yang 500MB sebulan. Kalau guna 1GB sebulan, langganlah 1GB sebulan. Harga tetap sama.

 

DATA YANG SUPER LAJU SUPER JIMAT!! (SEASON PASS – BEST INNOVATION-MOBILE OPERATOR – The Brandlaureate Awards)

Sekiranya tuan-puan nak data SUPER LAJU (kelajuan yang inshaallah tak mengecewakan) dengan kadar RM6.87 (500MB)  atau RM13.75 (1GB) untuk sebulan.

Inilah POWERR SIM SUPER JIMAT ONEXOX.

Sim yang mengajar penggunanya untuk lebih berjimat. Sekiranya tuan-puan dah guna tapi rasa tak jimat, tuan-puan tak faham sepenuhnya. Hubungi saya, saya tolong tuan-puan bagi faham. Lagi cantik kalau tambah lagi sim…hehe!

Untuk penjimatan hebat, ONEXOX SDN BHD melancarkan pelan data baru, SEASON PASS seperti di bawah.

Season_Past_Onexox_Ekeleh_1Season_Past_Onexox_Ekeleh_2Antara lain-lain pelan Season Pass.

Season_Past_Onexox_Ekeleh_3Pelan data yang menggalakkan tuan-puan membeli data secara pukal untuk lebih penjimatan. Contoh RM109.90 untuk 8GB (laju sepenuhnya, bukan separuh laju, separuh siput) ditambah lagi 50 minit percuma.

Tuan-puan dah langgan 8GB dan tuan-puan nak guna 500MB, jadi tuan-puan tebus 500MB untuk sebulan. Baki data boleh dibawa ke hadapan mengikut tempoh aktif sim (akan diterangkan di bawah).

Bayangkan sekiranya tuan-puan pengguna 500MB, dengan RM109.90 tuan-puan dapat guna selama 16 bulan. Sekiranya tuan-puan pengguna 1GB, tuan-puan dapat guna selama 8 bulan. Sebab itu pesanan di atas bukan untuk pengguna data mobil gila-gila ekstrem.

Tuan-puan juga boleh share data tersebut, untuk ditebus oleh isteri, anak. Jual sesama kawan pun boleh!! Pentingnya TEBUS IKUT PENGGUNAAN!!

Dahlah data super laju, jimat lagi.

Tak nak data bundle, pelan data promosi biasa pun ada, contoh RM28 untuk 1.5GB. Ni pelbagai kelebihan sim ini lagi.

 

TEMPOH AKTIF YANG SUPER PANJANG!!

Kini tuan-puan pengguna prepaid Celc, Mx, Dg (contoh). Walau macam mana pun, kalau nak buat call tuan-puan dikehendaki topup apabila tempoh aktif tamat. Makan duit ni, bayangkan seminggu RM10, kredit masih berlambak. Topup RM10 tuan-puan hanya dapat tempoh 7 @ 10 hari.

Dengan sim ONEXOX, tempoh aktif tuan-puan dah melompat nun jauh ke depan sehingga 2 tahun 4 bulan. Boleh bertambah lagi selepas itu ikut jumlah topup. Asal masih ada kredit, tuan-puan bantai buat panggilan sahaja.

Dah habis kredit, baru topup le ye!! Bukannya macam sim Celc, Mx, Dg masih ada kredit dah kena topup!!

Jadi baki data tuan-puan yang belum ditebus seperti diterangkan di atas tadi, akan ikut tempoh aktif telefon tuan-puan. Contoh tempoh aktif telefon 30 Mac 2019, baki data Season Pass kalau belum ditebus boleh dibawa sehingga 30 Mac 2019. Faham kan!!

SUPERR JIMAT, contohnya tuan-puan ada kredit RM30, tuan-puan berminat nak melanggan data Season Pass yang RM109.90. Jadi tuan-puan topup RM110, yang RM30 tadi tuan-puan simpan untuk buat call.. Tuan-puan langgan Season Past, tuan-puan dapat 8GB, 50 minit percuma.

Tuan-puan pun tebus 500MB, baki 7.5GB boleh dibawa untuk bulan seterusnya.

Tuan-puan pun buat call, yang 50minit percuma dipotong dulu. Kalau dah habis baru RM30 (30 saat/blok) kredit call dipotong.

Untuk bulan seterusnya, tuan-puan tebus lagi baki data. Contoh kredit call masih ada RM20, tuan-puan masih tak perlu topup. Hanya topup kalau sekiranya kredit telah habis. Tak jimat lagi ka!!

Betul saya kata ianya menarikk!! pasal data yang lebih jimat kalau dibeli bundle. Saya sebagai pengguna sejak Mac 2014, dealer April 2014.

Ibu saya pengguna sim onexox, tahun 2015, sepanjang 12 bulan hanya habis RM84 (Tak guna data). Walaupun dia kurang call, tetapi dia sentiasa boleh call, kan tempoh aktif dah panjang.

Belanja sim ini untuk ibu-bapa tuan-puan juga. JIMAT!! Hanya RM10, terus topup RM10 untuk layak 2 tahun 4 bulan.

 

FNF KE SEMUA RANGKAIAN

Dahlah tempoh panjang.. ini lagi super duper Onexox.

Kalau Aktif10, 8pax hanya sesama rangkaian. Dengan Onexox, tuan puan boleh letak MANA-MANA RANGKAIAN termasuk telefon rumah. Nombor yang selalu call untuk 10 nombor.

Seorang ibu selalu buat call untuk anak-anaknya. Sorang anak pakai Celc, sorang lagi pakai Mx, sorang pakai Dg, boleh letak semua nombor tersebut sebagai FnF (Family & Friend).

Berapa kadarnya. 12 sen untuk seminit, 6 sen untuk 30 saat. Jimat lagi!!

Lain-lain call 18 sen seminit, 9 sen 30 saat. Fahami DA-MA, kerana topup RM50 sekaligus SUPER JIMAT.

 

VOICE MAIL HANYA 5 SEN!!

Kalau anda pengguna Celc, Mx, Dg tentu Voicemail 24 sen @ 28 sen, dengan sim jimat Onexox, hanya 5 sen voicemail. Besar bezanya tu tuan-puan, tak nak lagi ke!!

 

1800 SMS PERCUMA

Tuan-puan kata orang dah tak pakai SMS, tapi tak apa pasal syarikat Onexox bermurah hati nak beri 150 SMS PERCUMA setiap bulan selama setahun. Topup tak topup setiap 1 haribulan, 150 SMS masuk. SMS percuma hanya untuk sesama Onexox.

 

PENUTUP

Panjang dah tulis ni… sebagai penutup, rugi tak jadi pengguna sim ini. Kalau tak nak guna data, guna untuk call sahaja, call murah, tempoh panjang.

Whatsapp saya di 0135315858 (Lan Ibrahim),

Harga sim hanya RM10, pos RM3, topup terus RM10 untuk layak 2 tahun 4 bulan. Modal RM20, ada kredit RM15. Nak jimat sepenuhnya topup terus RM50.

Ambik 2 sim, pos percuma. Nak nombor baru pun boleh, nak pakai nombor lama @ sedia ada pun boleh.

Arie_Sham_CEO_Onexox
CEO ONEXOX

Terima kasih kepada CEO Onexox, Arie Sham, jejaka ensem (jek sikit) kerana berjaya menjadikan Onexox, “Out There, We Are One” dan kini dengan lebih 1 juta pengguna. Thanks semua.

Hubungi saya:
-013 5315858
-013 5915858

Nak jadi dealer pun boleh, hanya RM90, insentif amat menarik. Real bisnes, Asai rajin, lambat tinggaii… Klik NAK JADI DEALER

Artikel Berkaitan

6 KOMEN

  1. ayat org meniaga.. lagi laju lagilah cpt habis kuota.. anyway umobile still termurah utk plan data.. tak laju giler tp blh guna lah sgt jimat..

  2. Alhamdulillah..
    saya guna purata 100MB sehari..
    dahulu berbelanja Rm 100++ sebulan sekarang kurang RM 50 sebulan.

BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here