SHARE
PESAWAT MH370: ‘RED FLAG’ ATAU ‘FALSE FLAG’?

1. MUQADDIMAH

 Lihatlah insiden MH370 dengan pandangan matahati. Jangan terbuai dengan naratif huru-hara yang sedang disogokkan kepada anda supaya anda tidak melihat percaturan sebenarnya.

Anda sedang berhadapan dengan musuh-musuh yang tersembunyi dan sangat pakar dalam operasi false flag. Saya sudah acapkali menekankan kepentingan Malaysia dan perairannya. Hari ini kita melihat mereka maju setapak lagi dan dengan mudahnya Malaysia diheret ke persada kacamata dunia atas sebab-sebab yang tidak diingini, bersama pihak-pihak yang berkepentingan.

Imam Tirmidzi meriwayatkan dari Abi Sa’id ra dari Nabi saw bahwa baginda bersabda: “Takutlah kamu kepada firasat orang mukmin, kerana ia memandang dengan cahaya Allah Azza wa Jalla.” (HR Tirmidzi)

Kemudian baginda membaca ayat: “Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kekuasaan Kami) bagi ‘mutawassimin’ (orang-orang yang memperhatikan tanda-tanda).” (QS Al-Hijr: 75)

والله أعلمُ بالـصـواب

i. KEPADA SIAPAKAH SAYA TUJUKAN ARTIKEL INI

Seorang sahabat di alam maya yang baru saja saya kenali datang bertanya di inbox:

BWW: Salam .. bro .. ada klu tentang kehilangan MH370 ?

08/03/2014 17:16

Saya berharap ini kali terakhir saya melahirkan pandangan saya mengenai MH370. Sebagai menghormati permintaan beliau maka saya sampaikan sedikit pandangan saya. Saya tidak mahu terlibat dengan percaturan yang tiada kesudahan ini. Kalau ada yang beroleh manfaat dari artikel ini selain dari saudara BWW, maka fikir dan kembangkanlah.

Saya tidak ada keperluan mendekati sesuatu isu secara apa yang kononnya diistilahkan sebagai “pendekatan ilmiah”. Saya tidak perlu pada justifikasi dan pembuktian yang terperinci, maupun perdebatan yang tiada kesudahan. Kami membaca pergerakan mereka pada kadar yang ‘manasabah’ dan samasekali tidak akan terlibat dalam permainan putar alam mereka. Sidang pembaca boleh membuat interpolasi selanjutnya. Saya sekadar menyampaikan bahawa kalian sedang disasarkan, itu saja.

Perkara pertama yang menarik perhatian saya sebaik sahaja menerima khabar mengenai MH370 ialah kesungguhan luarbiasa CNN dalam memberi liputan berita terhadap insiden ini dari detik-detik permulaannya.

Bagi kami apa saja yang timbul dari CNN adalah berita buruk, “CNN is bad news.”. Inilah klu pertama saya sebenarnya. Saya membaca ramai yang terpengaruh dengan liputan berita CNN pada detik-detik awal tercetusnya berita tentang insiden MH370, lalu saya pun turut serta mengikuti liputan CNN dengan harapan bahawa Malaysia tidak dihadiahkan dengan 9/11 mereka.

Saya masih berdoa agar mereka itu yang di dalam pesawat MH370, mangsa-mangsa kelompok sang perosak mukabumi, agar segera muncul dengan selamatnya di hadapan kita semua supaya anda boleh mengabaikan peringatan dan pesanan ini.

ii. RICHARD QUEST & SILAPMATA KLASIK DAJJAL MELALUI CNN

Sistem dajjal meninggalkan templat acuan yang sering dikitar semula berulang-ulang kali sehingga anda tidak nampak, sedangkan ia sedang bermain-main di bawah batang hidung anda. Silapmatanya membawa anda ke alam fantasi yang diolah mereka dengan begitu realistik, sedangkan tanda-tanda mereka sedang beroperasi diabaikan. Sebaik sahaja anda melihat tanda-tanda ini, anda tahu suatu agenda sedang dilaksanakan.

Menurut Quest beliau bertemu dengan Fariq ketika penggambaran program CNN Business Traveller dan rakaman video penerbangan tersebut adalah pada 19 Februari 2014 membabit pesawat yang sama (MH370).

 • Fariq Ab Hamid, 27, had recently switched to the Boeing 777-200
 • He landed it in a flight captured on video last month by CNN
 • It was a textbook-perfect landing, the captain said of Hamid’s work – (Sumber CNN)

(Gambar: Pembantu Juruterbang Pesawat MH370 Fariq Abdul Hamid bersama Richard Quest, 17 hari sebelum kejadian insiden! Jurnalis CNN atau Sepai?)

(Gambar: Pembantu Juruterbang Pesawat MH370 Fariq Abdul Hamid bersama Richard Quest, 17 hari sebelum kejadian insiden! Jurnalis CNN atau Sepai?)
Anehnya CNN yang sudah dikenali sebagai lubuk perisikan Mossad dan CIA langsung tidak dipertikaikan kehadiran mereka. Tidakkah aneh bahawa beliau sudah berada dalam pesawat tersebut terlebih dahulu membuat penggambaran bagi CNN (+ -) 17 hari sebelum insiden MH370? Tidakkah aneh beliau bertemu dengan co-pilot pesawat yang terbabit pada 19 Februari? Kebetulan?

Richard Quest sendiri mempunyai latarbelakang yang kabur yang boleh dipertikaikan. Beliau mempunyai rekod tahanan pihak polis AS atas salahlaku seksual songsang dan pemilikan dadah ‘meth’. Di CNN kononnya beliau adalah seorang pakar aviasi sedangkan beliau berkelulusan undang-undang!

Beliau membuat penggambaran CNN Business Traveller dan memandangkan fungsi beliau sebagai pakar aviasi, menjelang insiden MH370 beliau memainkan peranan sebagai ‘PAKAR AVIASI’ dan memberi liputan/analisis secara terperinci  mengenai MH370. Apakah mereka datang ke sini untuk membuat penggambaran Business Traveller atau membuat persiapan untuk OPERASI FALSE FLAG MH370 sebenarnya? Bangunlah anak-anak Melayu, jangan lena diulit mimpi lalu kamu bertelingkah sesama kamu sendiri. Hentikanlah permusuhan sesama kamu.

Pada tahun 2006 Richard Quest (lahir 9 Mac 1962) menolak tawaran untuk bertugas dengan saluran Inggeris Al Jazeera, di atas alasan ketidaksuaian berdasarkan homoseksualiti (gay) dan berketurunan Yahudi Eropah (Jewish). [1]

(Gambar: Richard Quest)

(Gambar: Richard Quest)
1. ^ Owen Gibson; Afshin Rattansi (November 12, 2006). “Look east: After long delays and a rumoured editorial split with its Arabic parent, English-language news channel al-Jazeera will go on air this week. Owen Gibson and Afshin Rattansi report”. The Guardian. Retrieved 6 August 2012. “But there were delays from the start. It was hard to recruit big-name presenters: Richard Quest of CNN said he turned down an offer on the grounds that being gay and Jewish might not be suitable.”

CNN reporter in sex, rope and drug scandal

April 21, 2008 – 8:40AM

A well-known CNN reporter has been arrested in New York’s Central Park with drugs in his pocket, a rope around his neck that was tied to his genitals, and a sex toy inside his boot.Richard Quest – who is known for his boisterous and quirky style – was arrested at 3.40am on Friday, almost three hours after the park’s 1am closing time.

He was initially arrested for loitering, the New York Post said. However, a search by police uncovered the oddly configured rope, a sex toy inside Quest’s boot, and a small bag of methamphetamine in his left jacket pocket, the Post said. (http://www.smh.com.au)

Gay CNN presenter Richard Quest on his comeback after that embarrassing park incident

http://www.pinknews.co.uk/2009/06/22/gay-cnn-presenter-richard-quest-on-his-comeback-after-that-embarrassing-park-incident/

Kedua-dua Yahudi Zionis CNN yang homoseksual secara terbuka ini iaitu Richard Quest dan Anderson Cooper kelihatan tersasul beberapa kali semasa melaporkan tentang MH370. Tidak hairanlah isu membaca riak wajah dan “bahasa badan” ini saya kemukakan seketika, ibarat pepatah Melayu ‘pulang paku buah keras’. Pentagon sendiri telah menggerakkan aparatus mereka baru-baru ini untuk ‘membaca’ Presiden Vladimir Putin berikutan sidang media beliau mengenai Ukraine lebih 1 jam.

“The Pentagon has spent hundreds of thousands of dollars in recent years so that researchers can study the body movements of foreign leaders, including Russian President Vladimir Putin, in hopes of predicting future behavior.”

http://rt.com/usa/pentagon-connors-putin-language-510/

Video 1: Richard Quest – I flew with missing first officer of MH370.

http://youtu.be/phRyN9RO-Ek

(00:32) And now ships, air and sea rescue from both Vietnam and Malaysia and Singapore is also involved, China would also  get involved. The US forces who are in that area could be involved too. Everybody will be in a coordinated ATTACK (gugup dan membetulkan semula ayat kepada: ATTEMPT) to try and find exactly where this aircraft is in the water..”

Apakah yang sedang bermain dalam kepala Richard Quest sehingga tersasul dan berkata “coordinated attack?”. Apakah ini prosedur ‘Search & Rescue’ atau ‘Search & Destroy’?

(00:54) Pembaca berita kepada Richard Quest: “Now Richard let’s talk a little bit more about that co-pilot Fariq Hamid. You actually sat in a cockpit of a similar aircraft just a few days ago..”

(1:18) We were (flying).. filming, (gugup membetulkan semula ayat: HAD AUTHORISED) had authorised filming for CNN Business Traveller, and we were on the cockpit..”

Richard Quest dan Anderson Cooper nampaknya bersungguh-sungguh untuk memastikan bahawa insiden-insiden ini diterima oleh penonton sebagai insiden ‘kebetulan’ dan penggambaran CNN Business Traveller tersebut mendapat pengesahan rasmi dari pihak berkuasa. Dengan lain perkataan ia bukannya suatu operasi ‘covert’ rahsia perisikan Amerika Syarikat.

 • Video #2: Richard Quest: Malaysia Airlines MH370 jet was ‘at safest point’ in flight.

http://youtu.be/yR1iArXcaPc

Pada saat pembuka kata (00:03) video #2, Anderson Cooper sudah tersasul.

Anderson Cooper: “We’re now bringing in Richard Quest who has ‘ACTUALLY’ (gugup).. COINCIDENTALLY (Anderson mengubah ayat kepada “secara kebetulan..”)  has been shooting a story on the “airline” (Penerbangan Malaysia) and has spent time with the airline’s CEO…”

 • Video #3: Where is Malaysia Airlines Flight 370? Traces of oil seen in area of last contact .

http://youtu.be/y-RuoMDqRqQ

Pada video #3 kita melihat pelbagai aspek pencerobohan keselamatan pesawat MH370 diperbincangkan & Rene Marsh koresponden CNN memberi isyarat dan justifikasi tentang keperluan untuk badan penyiasat Lembaga Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan (National Transportation Safety Board – NTSB).

Beliau membuat konotasi bahawa negara-negara di rantau ini tidak mempunyai kepakaran yang memadai untuk menangani krisis yang sebegini dan negara-negara yang lebih besar, maju dan berkemampuan (Amerika Syarikat) seharusnya mengetuai penyiasatan tersebut.

Menurut John Goglia, “pakar aviasi” dari NTSB, agensi induk AS yang menyiasat kemalangan kapal terbang, “Ketiadaan panggilan kecemasan mencadangkan bahawa kapal terbang sama ada mengalami penyahmampatan letupan atau telah dimusnahkan oleh bahan letupan.”

” Ia harus berlaku cepat kerana tidak ada komunikasi, ” kata Goglia. Beliau berkata identiti palsu kedua-dua penumpang kuat mencadangkan kemungkinan bom. “Itu bendera merah (Red Flag) yang besar,” menurutnya.

Saya ‘bertanya’ kepada John Goglia di sini, “Red Flag” atau “False Flag”? Tak perlulah bermain istilah dengan anak Melayu.

2. ANTARA MASALAH YANG DICIPTA DENGAN REAKSI YANG MENDATANG

Anda akan melihat bahawa sekiranya insiden ini berakhir sebagai nahas yang tragik, maka China akan mempunyai kasualti yang terbesar di mana lebih dari separuh mangsa dari insiden MH370 adalah warganegara China. Maka dari suatu sudut, siapakah sasaran sebenarnya dari segi kasualti nyawa?

Perkembangan semasa berkenaan konflik Barat-Rusia, akhir-akhir ini melihat China dengan lantang menempelak Amerika Syarikat. Apakah anda menyangka China tidak memahami isyarat Amerika Syarikat kepada mereka dari insiden MH370 ini?

Malaysia sudah terjebak di dalam insiden ini di mana di mata dunia, kelemahan pentadbiran dan keselamatan membabitkan penerbangan luar negara dilihat sebagai lemah. Maka apakah perasaan China terhadap Malaysia? Tragedi MH370 ini dibentuk supaya negara kita tersepit dicelah konflik yang mendatangkan kemarahan China dan rakyatnya terhadap Malaysia.

Pada peringkat awal ini sahaja, cuba anda perhatikan apakah sentimen rakyat mereka terhadap Malaysia mengenai pengendalian kes ini? Anda belum merasakan bahang kemarahan dan kekecewaan rakyat China? Kekeruhan hubungan dua hala sedang disemai secara sistematik. Bagi saya inilah cara instigasi yang sangat klasik, dengan menggunakan pihak ketiga (Malaysia) untuk mensasarkan kasualti keatas sasaran sebenarnya iaitu China.

3. ISYARAT TERTINGGI KEPADA CHINA

Seorang kenalan maya di RT melawak dan katanya “tiada siapa yang lebih arif tentang sistem pengendalian Boeing dari Amerika Syarikat. Kalau ada sesuatu pihak yang boleh menjatuhkan pesawat MH370 dari ruang udara dengan mudah adalah Amerika Syarikat.”

Itulah hakikatnya. Rangkaian perhubungan data ‘dalam penerbangan’ Boeing 777 berhubung terus 24/7 kepada Pusat Komputer Boeing di Seattle, Washington.

Jika kesemua rangkaian ini dipadamkan serta merta melalui suatu insiden yang katastropik ini bermakna:

1. Sebuah bom dalam anggaran 100-200 lbs telah diseludup masuk ke pesawat dan diledakkan atau;

2. Sebuah serangan peluru berpandu anti-pesawat seperti yang dimiliki dari USS Navy Guided Missile Destroyers yang diketahui sedang beroperasi di Laut China Selatan ketika itu.

3. Senjata berteknologi tinggi yang tidak diketahui.

Radar USA 7th fleet di Laut China Selatan mampu menjejak pesawat tersebut, mengetahui ia meletup, dan jatuh ke perairan. Radar tersebut mampu menjejak secara tepat lokasi dan kordinat impak berlaku.

Satelit Reconnaisance Amerika Syarikat mampu melihat pesawat tersebut meletup di udara. Pusat kawalan recon AS juga mampu menjejak sekiranya sebuah peluru berpandu anti-pesawat dilancarkan sebelum ianya meletup di ruang udara. Dalam anggaran masa 7 jam segala keputusan boleh diproses dan disahkan.

“They will keep you running in circles where in fact they have you encircled.” – Al Faedah

Namun tiada sebarang statemen yang relevan hingga kini diterima secara rasmi dari Whitehouse sedangkan mereka tahu apa sebenarnya yang berlaku. Mereka akan terus meletakkan anda dalam pusingan-pusingan yang mengelirukan, namun pada masa yang sama mereka telah pun mengelilingi kamu.

Ini menimbulkan pra-sangka yang manasabah bahawa pihak-pihak perisikan tertinggi blok Barat terbabit sedang dalam prosedur melaksanakan agenda terorisma keatas negara membangun di Asia Tenggara seperti Malaysia.

Insiden MH370 adalah suatu signal & statemen tahap tertinggi kepada China. Anda akan melihat suatu siri reaksi dari China secara berperingkat samada secara langsung atau tidak.

والله أعلمُ بالـصـواب

4. ANTARA MASA & TIMING INSIDEN

(Gambar: Kapten Zaharie Shah)

(Gambar: Kapten Zaharie Shah)
Perhatikan dengan baik ‘timing’ insiden ini berlaku sebaik sahaja keputusan mahkamah terhadap ketua pembangkang diterima. Mereka sudah pun mempunyai masa yang memadai untuk menyusun insiden ini bertepatan dengan segala kemungkinan keputusan mahkamah? Anda percaya pada “kebetulan”? Tragedi Lahad Datu mula memuncak pada 1 Mac 2013. Insiden Pesawat MH370 berlaku di awal pagi 8 Mac 2014, genap setahun sahaja selepas huru-hara Lahad Datu. Benarlah, ini semua semata-mata “kebetulan”.

Bagaimanakah sentimen blok pro kerajaan dan blok pakatan? Tidakkah anda menjangka bahawa situasi pertentangan antara kedua blok yang bertelingkah ini akan bertambah meruncing? Apakah segala masalah ancaman perpecahan sesama kita bakal selesai dengan terpenjaranya sekali lagi Anwar Ibrahim? Janganlah terlalu naif. Kerana kenaifan sebeginilah umat Islam diperdaya berkurun-kurun lamanya.

Perhatikan kedudukan Penerbangan Malaysia selepas ini. Apakah anda menyangka, reputasi dan kedudukan kewangan syarikat penerbangan negara yang sememangnya sudah pun terumbang ambing, tidak akan tergugat samasekali? Sebenarnya, entiti syarikat penerbangan negara kita juga sedang disasarkan.

Perhatikan elemen & komposisi penumpang-penumpang pesawat MH370. Tidakkah anda melihat kehadiran komposisi yang sesuai? Penumpang warga Ukraine, Rusia, Amerika Syarikat, dan China.. Sekiranya elemen terorisma Eropah diperkenalkan, maka bukankah komposisi ini menepati konflik semasa global di Ukraine? Bagaimana pula dengan elemen teroris dari China?

Apakah pecahan terperinci demografik setiap penumpang dalam pesawat MH370? Siapa-siapakah mereka? Apakah maklumat dan rahsia yang ada pada mereka? Apakah anda mampu merungkai “nilai” mereka dalam konteks perisikan?

Sama-samalah kita perhatikan elemen apakah yang akan mereka ketengahkan kelak.. Yang penting ialah alibi warganegara Amerika Syarikat sudah pun ditanam dalam insiden ini sebagai syarat bagi membuka ruang kepada campurtangan Amerika Syarikat.

Dengan 3 (+1 bayi) warganegara Amerika Syarikat, mereka sudah pun bergegas-gegas menyusun pasukan penyiasatan FBI mereka untuk turun. Insiden ini melibatkan 152 (+ 1 bayi) warga China! Apakah anda melihat kekalutan China untuk menghantar pasukan perisikan mereka?

Memang masih terlalu awal pada ketika ini untuk menjangka bagaimanakah perencanaan ini bakal diolah oleh mereka. Saya sekadar menasihatkan supaya jangan terbuai dengan sebarang polemik dan percaturan yang bakal disusun kehadapan. Akhirnya anda akan hanya semakin keliru.

والله أعلمُ بالـصـواب

5. MALAYSIA SEDANG DIPOSISIKAN SEBAGAI NEGARA YANG LEMAH & TIDAK MAMPU MENANGANI KRISIS

Pihak manakah yang paling tertekan dalam situasi masalah yang “dicipta” ini? Pastinya Malaysia berada dalam kedudukan yang paling tertekan, lemah dan terdedah. Perhatikan rentetan reaksi pada setiap spektrum. Tidakkah tragedi ini sudah pun mula menyemai bibit-bibit kecelaruan, kesedihan, dan kemarahan pada setiap peringkat?

Bayangkan sekiranya insiden ini berkesudahan dengan nahas yang mengorbankan kesemua penumpang dan krew pesawat, bayangkan reaksi dan impaknya keatas kita semua. Pihak manakah yang bakal meraih keuntungan dari episod MH370 ini? Bagaimanakah insiden MH370 ini melibatkan AS sebenarnya, sedangkan mereka ‘menawarkan bantuan?”

Inilah mentaliti ummah hari ini, kerana mereka tidak memahami ideologi “Problem-Reaction-Solution” ini. Inilah ummah yang hanya mampu reaksioner dalam perlakuan mereka. Dicatur kesana sini oleh musuh-musuhnya sendiri, lalu bercakaran sesama sendiri dan memohon bantuan dari mereka yang mencipta masalah itu pada asalnya.

Saya membincangkan dengan ringkas penciptaan ‘problem’ (masalah) & implikasi reaksi yang timbul darinya. Sewajarnya anda boleh membuat interpolasi yang lebih lanjut dan terperinci. Jelasnya mereka mempunyai agenda dan kepentingan yang amat besar dari isu ini.

والله أعلمُ بالـصـوا

6. AS AKAN MENYAJIKAN PENYELESAIAN & SOLUSI

Anda akan melihat selepas ini siri-siri ‘solution’ (penyelesaian) akan disusun secara sistematik. Ada diantara penyelesaian-penyelesaian ini akan diwar-warkan secara “umum” dan “terbuka”. Ada di antara “penyelesaian-penyelesaian” ini akan di’runding’kan dibelakang tabir bawah kelambu-kelambu kerahsiaan.

Mereka sudah pun memegang kunci-kuncinya. Segala kelemahan teknikal, keselamatan (security) dan pengawasan dalam diri kita (negara) sudah pun terdedah, terbuka dan akan dirobek secara berperingkat. Inilah masa yang paling sesuai sekiranya kuasa-kuasa luar yang berkepentingan ingin memastikan agenda dan kehendak mereka dituruti. Mereka akan tampil ke hadapan dan memimpini anda untuk ‘keluar’ dari krisis ini. Sudah tentulah mereka orang yang paling ‘berpengalaman’.

Dalam kesibukan anda menangani pelbagai persoalan & permaslahan yang berbangkit, terorisma dan berfikir-fikir manakah terorisnya, apakah “ransom demand” mereka dan pelbagai kecelaruan teknikal yang disusun dari implikasi insiden ‘false flag’ pesawat MH370, sudah pasti anda akan terlalai dari “teroris” dan “tuntutan maupun ugutan” yang sebenarnya.

Ia mungkin sudah pun bermula.. Terorisma sebenarnya akan mengambil rupabentuk diplomasi, kepimpinan krisis, kepakaran penyiasatan, sekuriti dan keselamatan. Dengan lain perkataan bersedialah untuk tahap ‘CAMPURTANGAN’ yang lebih tinggi keatas urusan negara. Dengannya datanglah peras ugut dan tuntutan secara berperingkat. Apabila soal-soal keselamatan negara dalam sesuatu krisis sudah dibolosi, maka bersedialah apabila anda menjadikan pemimpin keatas kamu. Segala kelemahan kamu akan dieksploitasikan.

Bayangkan sekiranya insiden yang sama berlaku di Rusia. Apakah anda begitu naif dan menyangka bahawa Putin akan memberi sebesar-besar laluan kepada mereka untuk melakukan siasatan? Sudah tentu tidak. Sebaliknya, perhatikanlah nanti penguasaan mereka keatas kita, apabila ‘pakar-pakar’ perisikan dan penyiasatan mereka masuk.

Oleh yang demikian, akhirnya anda akan lihat lebih banyak konsesi, rekonsiliasi dan tolak-ansur dilaksanakan secara sistematik selepas ini sebagai “pampasan” untuk mengeluarkan diri kita dari perangkap yang sudah mengena. Ada antaranya akan diumumkan. Ada yang mungkin dilaksanakan secara terselindung. Segalanya bergantung sejauh manakah insiden ini akan diperbesar-besarkan, digembar-gemburkan. Kalau naratifnya menjadi semakin berputar-belit, maka semakin dalamlah agenda yang bakal disusun.

Badan-badan penyiasat yang pakar sudah pun mula disusun dan dicatur. Apabila CNN terlibat secara langsung dan pro-aktif anda akan melihat keseluruhan aparatus perisikan Amerika Syarikat adalah dibelakang mereka. Sambil saya menyediakan komentar saya ini, pasukan penyiasat FBI Amerika Syarikat sudah pun digerakkan untuk beroperasi di Malaysia secara rasmi.

Malangnya anak-anak generasi baru Melayu dan tidak kurang juga mereka yang sudah jauh berumur, bakal terkinja-kinja melihat operatif-operatif CIA, FBI dan apa sekalipun menjalankan operasi ‘psy-op’ mereka di sini. Mereka akan terlompat-lompat menanti CNN dan sekutunya memutar ‘spin’ terkini lagi tercanggih tentang MH370.

Inilah generasi yang telah diprogram dengan filem-filem Hollywood & fantasi. Orang kita tidak faham bahawa mereka ini sedang menjalankan gerak saraf destabilisasi keatas negara kita atas kepentingan serakah mereka.

Apabila diperingatkan, maka mereka segera pula berkata, “Oh tidak, ini teori konspirasi khayalan kamu!”.

Sedangkan ALLAH SWT telah berfirman:

وَلَن تَرۡضَىٰ عَنكَ ٱلۡيَہُودُ وَلَا ٱلنَّصَـٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَہُمۡ‌ۗ قُلۡ إِنَّ هُدَى ٱللَّهِ هُوَ ٱلۡهُدَىٰ‌ۗ وَلَٮِٕنِ ٱتَّبَعۡتَ أَهۡوَآءَهُم بَعۡدَ ٱلَّذِى جَآءَكَ مِنَ ٱلۡعِلۡمِ‌ۙ مَا لَكَ مِنَ ٱللَّهِ مِن وَلِىٍّ۬ وَلَا نَصِيرٍ

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menturuti millah (tatacara hidup & agama) mereka (yang telah terpesong itu).

Katakanlah (kepada mereka): “Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam) itulah petunjuk yang benar”. Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu. (Al Baqarah:120)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang Yahudi dan Nasrani menjadi pemimpin-pemimpin (mu); sebahagian mereka adalah pemimpin bagi sebahagian yang lain. Barang siapa di antara kamu mengambil mereka menjadi pemimpin, maka sesungguhnya orang itu termasuk golongan mereka. Sesungguhnya Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang yang zhalim. (Al Ma’idah: 51)

7. KESIMPULAN: LEBIH BANYAK PERSOALAN DARI JAWAPAN YANG AKAN DIHASILKAN KELAK

Anda tidak akan ‘nampak’ naratif yang saya nyatakan ini, kecuali anda tinggalkan naratif yang disogok kepada anda secara sistematik.

Tragedi yang disusun ini sekiranya berkesudahan dengan pengesahan nahas, akan membabitkan bilangan nyawa yang sangat ramai dan naratif yang berlapis-lapis dan bertindanan. Jangan harapkan penyelesaian yang mudah dan simplistik. Malah sebarang ‘penyelesaian’ dan ‘solusi’ yang tercapai akan hanya memihak kepada agentur konspirasi jahat ini.

Pada akhir perjalanan setiap dari perancangan mereka ini, anda akan ditinggalkan dengan lebih banyak soalan dari jawapan. Ia bukanlah perancangan yang sebarangan. Sedarilah hakikat ini.

Ketahuilah tragedi dan insiden MH370 ini sememangnya sangat menyedihkan, terutama sekali sekiranya ia berkesudahan dengan nahas yang tragik. Namun di samping kita mendoakan keselamatan bagi “mangsa-mangsa” yang terlibat, jangan lupa untuk mendoakan diri kita sendiri. Sekiranya nyawa mereka terkorban, ketahuilah pengorbanan nyawa ini akan berterusan dan tetap akan disasarkan pada kita jua akhirnya. Ketahuilah nyawa manusia adalah sangat murah bagi mereka. Bangunlah anak Melayu, bangunlah. Masamu semakin suntuk.

Samada anda dalam blok pakatan maupun kerajaan, ketahuilah tiada siapa pun antara kita yang akan beroleh kebaikan dari persengketaan dan perbalahan sesama kita kerana agentur-agentur yang tersembunyi dan nyata ini sentiasa akan memainkan peranan untuk memecah belahkan negara kita.

Maka saya berharap setiap dari kita sedar segera akan kepentingan untuk kita bersatu dan kembali kepada jalan Iman dan Taqwa. Selagi kita bersengketa selagi itulah kita akan menjadi bahan sasaran musuh. Anda tidak akan mampu merungkai secara terperinci gerak-gerak saraf yang mereka jalankan keatas kedua-dua pihak yang bertelagah.

Kita tidak akan mampu menangani percaturan-percaturan ini kecuali kita kembali kepada ALLAH SWT dan RasulNYA sepertimana yang telah ditunjukkan oleh para Sahabah RA dengan bersatu hati dan berkasih sayang sesama kita. Saya mendoakan para pemimpin Melayu negara agar tiada lalai dari membela umat Melayu Islam dan terus mencari jalan perdamaian antara mereka yang menentang kamu di bumi sendiri. Saya mendoakan anak-anak dari umat Melayu & Islam yang bermusuhan supaya kembali bersatu dan saling maaf memaafkan. Sesungguhnya bantuan ALLAH SWT bersama mereka yang bersatu dan berkasih sayang sesama mereka. Dan apabila mereka tegur menegur sesama sendiri, mereka memelihara akhlaq dan budi pekerti mereka.

والله أعلمُ بالـصـواب

Terima kasih kepada penulisnya. Tulisan panjang ini dari Facebook Al Faedah

“Ya Allah…permudahkanlah ia, temukanlah mereka, Ya Allah”

Artikel Berkaitan

102 KOMEN

 1. orang tengah sibuk risau pasal nasib mangsa mh370, dia sibuk buat teori konspirasi bla bla bla semua. Cuba kalau sesuatu kejadian tu, tak payah nak kaitkan dengan politik sgt. Jangan taksub sgt dgn politik. dah2 la dengan politik tu.

 2. Tuan pengarang mohon lihat di akhir masej tuan ada 2 org perempuan pakai seksi…tuan ni awal keluar ayat Al Quran dan Hadis ttp. tidak menjaga adap. Wallahulam

  • ni sorang lagi yang duk bawah tempurung.
   tu iklan random yang bukan dikontrol oleh empunya blog.

   kalau bab menghukum laju, bab mengkaji lembab macam siput.

  • tuan..
   perempuan pakai seksi itu adalah iklan.. kalau tuan clearkan cache dan history internet tak ada perempuan seksi tu… macam sy skrg tak ada pon perempuan seksi..cuma ada iklan lazada sahaja.. berdasarkan iklan tersebut..ia akan muncul kalau kita sering ke laman web berkaitan.. boleh google kenapa iklan tu keluar..harap maklum

  • Tepat sekali. Iklan keluar berdasarkan website mana yang selalu kita lawat. Saya selalu lawat website pebble steel. So dekat mana2 blog yang ada iklan, akan ada iklan pebble steel.

   Tuan DAN pula selalu lawat website apa?

  • bodoh x beradab…bru kenal dunia blog dan website rasanya..tu namanya IKLAN ..dan ianya dimainkan secara random..kejap2 iklan lain..x tawu jugak ? g tanya emak.. haish..bab nak menghukum..laju je..setahun jagung bru… x puas aty ? g cari aku kat facebook Farhan Al-Jitrawi .. nak berdebat anytime..

 3. tidak salah kita berfikiran luar kotak untuk keselamatan. Di dunia ini banyak perkara yang tidak kita ketahui. Tanyalah rakyat Bosnia, Iraq, Mesir & Syiria…terfikirlah mereka kesengsaraan campurtangan kuasa besar dunia itu? Beringat sebelum kena saudara…

 4. Jangan la percaya dgn org puteh..iraq afghan afrika syria rohingya berjuta org islam mati..ade tak liputan seluas MH370? Palestin hilang dari peta dunia diorng buat senyap je. Jgn la kamu tidak berfikir. Balik la ke pangkal jalan yakni jalan yg lurus.

  ps : org puteh selalu ckp dlm tv ” you think too much ” padahal dalam quran Allah suruh kita berfikir. Kenapa kamu x mahu berfikir.

 5. berdasarkan apa yg kita baca tu adalah pandangan dan kajian beliau.. perancangan dajjal.. konpirasi..perisikan.. dan sebagainya sentiasa ada… dan kita cuma tak peka dengan semua ini…

  walau apa pun perancangan dan tujuan mereka, kita tetap terus berdoa agar Allah sentiasa bersama kita

 6. gambar wartawan CNN beraksi seperti menarik tali leher. Kalau mengkaji isyarat tubuh gerak badan, aksi sebegitu seolah menjerut………

 7. Sy juga terpk akn konspirasi ini tp x sedetail tuan sb masih hijau. Xpnh menyuarakan to Kata hati kita sama.

 8. jelaslah manusia ni lemah , belum pun ditipu secara langsung oleh dajjal , kita sudah gundah dan kecamuk.

  mereka yg kononnya beriman juga pasti tertipu , kerana utk menempuhi dusta besar dajjal ni adalah sebenar-benar iman. Jadi apa yg kita hadapi sekarang ni cuma penipuan oleh anak2 buah dajjal , bagaimanakah nasib kita bila era Dajjal nanti?

  kat sini janganlah rasa diri anda itu mulia sangat kerana anda itu penyokong sekian-sekian pihak , sbb xdinyatakan dalam al-quran yakni dengan berada/menyokong sesebuah pihak membuatkan anda selamat (pun).

  dan bagi mereka yang dengki dgn niat baik blogger ni ; kalau x mahu baca anda boleh memilih untuk tidak mengendahkan tulisan beliau. Penulisan2 seperti ini wajar kerana pesawat pun belum dijumpai , maka bebaslah mereka untuk memberi pendapat. Kerana media Malaysia(terutama sekali tv3) seperti bermain-main dgn isu ini , dari terrorisme kepada kemalangan , dan dari kemalangan kepada keajaiban . Apa yg mereka fikirkan dgn secara tiba2 meletak harapan kepada keajaiban setelah mereka bermain-main dgn pendapat bahawa persawat itu terhempas. Jelaslah mereka sedang bermain-main dgn isu ini tanpa memikirkan sensitiviti keluarga mangsa .

  Manakala penulisan seperti ini lebih jelas membincangkan secara serius dan dilapik dgn fakta2 yg mungkin boleh diterima.

 9. Assalammualaikum. Saya taknak cakap banyak since I am too young. Tapi, sometimes saya terfikir, penulis penulis yg selalu mewar warkan tentang ni tak ke buat hati keluarge kepada penumpang dalam MH370 tu kecewa. Rasa putus asa. Tak salah kita nak bagi pendapat. Tapi kena beware sebab kita tak tahu siapa yang baca. Who knows maybe one of their family read this. What will they think. Of course they will give up stop searching and live their life with a thought that they will never met their family members anymore. Its not like saya nak force tuan penulis utk diamkan. Tapi, jgn bg ayat tu terlalu direct. Think about their heart. Tuan sendiri ada hati right? Sepatutnya kita doakan je diorg selamat. Ermm, btw, nice opinion. But too unsecured. Terima .kasih. Assalammualaikum

 10. Pernah trfkir teori ni jgop…sbb mcm ade smthg wrong je ngn kes ni…n dlm pndpt saya…its ok kita cerita ini semua…kn kta org…kebenaran itu pahit…:)..biar kite semua sedar…n x hanyut je…igt la…mreka itu bnyk tipu muslihatnya…igt kes afganistan, iraq , kes2 negara lain…nak ke kite menerime nasib yg sama…jgn sampai nasi mnjadi bubur…n bgi saya..isu ni x brkait dgn politik..itu juga buat sesiapa yg sedar, yg celik…just my 2 cent…:)

 11. apa yang kau merepek ni jang? dah dah la tu dgn spekulasi yg xmasuk akal.. macam-macam manusia yang berlagak pandai atas muka bumi ni..

 12. apa background anda, sampai terfikir anda mencipta spekulasi macam ni? adakah anda dh berasa terlalu pandai? adakah anda sedang belajar atau grad jurusan konspirasi? adakah anda pemegang PHD atau sarjana? jangan terlalu taksub wahai saudara, kenyataan saudara ini langsung tidak membantu, malah lagi memburukkan keadaan.. lu ni hari2 makan otak ikan ke ape? bangang betul lah.. kalau kita xnak dimaki hamun, berdiam diri itu sangat bagus dr mengeluarkan benda2 mcm ni.. xmasuk akal langsung, bangang punya orang..

 13. Sape2 yang dah bagi email address tu mintak cek email ye..ade yg mintak saya emailkan tapi email address tak include skali..so cane awak nak saya forward episod tu sumer? Pakai angin ke?? Takkan saya nak kena reply sorang2 pnya komen kat sini? Kan? Tolong include skali email anda ye..terima kasih

 14. Nak terima atau tak teori ni, masing2 ada hak. Tapi tak salah pun kalau cuba menerima dan kita berfikir sekejap, mungkin lepas tu kita akan rasa logiknya. Wallahualam. Walau apa pun, apa yg terjadi atas kehendak Allah. Kita doakan pada Allah semua yg tak bersalah dlm pesawat selamat kembali dan tak lupa utk perlindungan diri kita sendiri, keselamatan negara Malaysia malah agama Islam. Allahuakbar

 15. Berdoa je lah. Mintak tlg dgn Allah SWT. Itu yg terbaik boleh kite buat. Drpd mmbazirkan masa duk wt citer palsu atau teori yg xbenar. Fitnah namanya kalu xbetul.

  • THE ARRIVAL ni di dokumentry kan oleh 2 insan brnama Archerner & Nouregga, yg asalnya bekerja utk National Geografik n ditgskn mencari n utk filmkn Yeti @ Alien tp atas kuasa yg maha esa,mereka jumpa benda lain..n utk info,nama d atas td adalah ssudara Islam kita..sdr nouregga n sdr arherner..mrreka jumpa satu rahsia besar Yahudii utk menakluk dunia..memusnahkn islam n membuat persediaan utk menyambut Dajjal Lsknatullah…lihatlh sndiri pendedahan hebat konspirasi Dajjal spt yg d pesan n cuba d sedarkn oleh Rasulullah pd kita smua sebelum alam ni kiamat..semoga lbh ramai bangsa jawi sedar n bangun dr lamunan mimpi indah ciptaan Dajjal ini..amin..sy jg mencadangkn smua peminat Arrival membaca juga satu blog menarik yg boleh menyedarkn kita akn keagungan bangsa jawi kita yg cukyp d geruni oleh bangsa mat salleh yahudi ni..boleh mengenali lbh mendalam hal bangsa hebat mrlayu ni hingga mat salleh sanggup bg kemerdekaan tanpa kita perlu brsusah pyh berperang…kenalilah bangsa kita yg sebenar n kenapa yahudi ni x penah henti cuba utk menjahanamkn melayu@bangsa jawi,agama islam n tanah melayu ini@malaya@malaysia…lawatlah bolg saudara kita SANGTAWAL SAKRANTA utk kita lebih memahami The Arrival n ape sebenarnya yg terjadi pd dunia hr ni..baca demi agama,bangsa n tanah air tercinta..smuanya terpulang pd kita utk,ketahui yg benar n yg batil…siap siaga sbg pejuang panji hitam Allah

 16. Konspirasi dajal dan kuncu2 nya..kepada mereka yg menyatakan yg bukan2 pkir2kn lah dan mohon buat kajian tentang ape yg dikongsikn oleh penulis…

 17. Kepada budak2 yg b’umur 18 ke bawah, korg baca je article ni okay tp jgn mengada ngada nak komen pulak.. sakit hati je tgk budak2 komen.. fahamkan dulu isu2 dunia ni sblum nak masukkan pendapat korg.. buka minda dulu okay? Yg msih skolah tu skolah dulu.. xyah nak politik sngt.. tq..

 18. http://www.wakeupproject.com/
  complete tgk smpi paham…..
  melayu bukan islam….
  islam hnya lah satu……
  putih,kuning,hitam,coklat…we r da same….hamba padaNYA
  sape kite?hnya DIA yg layak mnghakimi…
  setiap perbuatan pasti ada pembalasannya…..

 19. Jgn sampai nasi dh jd bubur br kita nak kelam kabut betulkn keadaan…kemerdekaan kita mngkn sdg d ganggu domba utk kepentingan segelintir manusia yg tamak haloba dan akn ketawakan islam yg mmg d benci..jgn sampai malaysia jd mcm negara arab yg tgh cacamerba d godam zionis laknatullah..ini mngkn cara zion utk malukn negara n cuba ambilalih tanah air kita..sedarkah kita
  yg kita ni dh lama d gerami sbb kita mngkn yg terbaik dlm dunia islam skrg..kitalah semenanjung emas yg d takuti mereka..kita mungkin atlantis yg mereka cari selama ni..islam akn bangkit dr benua nusantara utk berjuang brsama para syuhadah akhir zaman nnt..ni yg perlu mereka buat utk sekat cita2 mereka menyambut nabi palsu mereka,Dajjal Laknatullah..perang salib x penah tamat..kita aje yg leka dn lalai…mari kita sama2 doakn utk kepulangan mh370 dan menjadikn agenda mereka yg berniat jahat ni gagal..smoga Allah bersama kita smua.

 20. Camna ada paham, sebenarnya mereka telah lama pasang proxy di negara kita. Hakikatnya ramai yang terpedaya, mengatakan ini hanya mainan politik sedang kehidupan kita berkait rapat dengan politik. Bagi mereka yg mengetahui seboleh2 nya menghalang perkara ini dari berlaku.

  Adik2 hingusan perlu banyak kaji sejarah dan luaskan permikiran..jangan satu arah sahaja kelak jadi keldai.

  Strategi Divide and conquer, deception and diversion, preemptive war telah digunakan selama ini dan hanya yang tertentu memahami.

  Selat melaka antara lalu perdagangan yang paling sibuk di dunia (camna sya tahu? Sya keje kapal dulu) ia perlu dikuasai untuk negara besar..memandangkan China negara besar yg selama ini menjadi rakan rapat dgn russia dikatakan boleh menjadi ancaman kpd mereka.

  Krisis ini telah dirancang dgn teliti..mungkin negara kita terlepas pandang terhadap kemungkinan ini atau mungkin mereka ketahui dan sekarang ini hanya respon utk mengaburi mata masyarakat dunia sebagai tujuan mengelirukan pihak yg berkenaan

 21. Salam sume.. jgn buang masa korang la nk bahas siapa salah siapa betol.. nama pon theory.. baca dan buat persediaan terbaik utk diri utk masa depan sudah cukup bagus.. musuh tunggu masa nk ngap kita.. kita dah ngap sesama sendiri.. pikirla bebaik.. jgn hanyut dan terus hanyut kita ni di bumi yg sama.. nape perlu membodohkan sesama sendiri.. be n get prepared cos they r coming to get us all as we speak.. korang mesti x prasan profile picture korang pun dah ada unsur2 dajjal mata satu.. cuba korang tgok dgn mata hati korang..

 22. Masyaallah percaturan US untuk menguasai dunia memang cukup bijak..membunuh dalam diam…tapi Allah S.W.T maha mengetahui..semoga Malaysia sentiasa dibawah perlindungannya Amin.

 23. Menarik komen2…tapi yang pasti minta send pada saya tentang documentary the Arrival.,..tuhan saja yang tahu apa yang terjadi sebenarnya..

BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here